Het dagboekje

Zondag 16 februari 2020, de pupkes groeien nu gemiddeld tussen de 7% - 10% en dat is goed. De eerste week is altijd spannend want ze zijn zo kwetsbaar. De pupkes krijgen nu één en soms twee keer daags een beetje bijvoeding, verder pakt Diantha het voeden al weer mooi op. 

Vrijdag 14 februari 2020, de pupkes zijn nu vijf dagen. De eerste dagen toch wat moeilijkheden en zorgen om Diantha en de lytse pupkes. Maandag ging het niet goed, Diantha kon de rust niet vinden en de pupkes piepten heel erg. Dan is er wat aan de hand. Dat bleek ook wel, Diantha had last van stuwing en een melkklierontsteking. Die arme schat, dat doet heel erg pijn. Nu na goede medicatie en bijvoeren als het nodig is gaat het beter. Pupkes groeien en Diantha knapt op.

Vanmiddag gaan we foto's maken van elk pupke, wat zijn ze leuk!

De eerste portretjes van de lytse pupkes van Diantha en Berry. Jippe, Jildou, Jente, Jelte, Jesse en Jurre.

Zondag 9 februari 2020, daar zijn ze dan, een wieg vol geluk! Diantha en zes lytse pupkes.

Op de namiddag is Dierenarts J de Boer geweest voor de controle van Diantha en de pupkes, alles is goed. Diantha en de pupkes kunnen nu uitrusten van een stormachtig weekend.

Vanochtend in de harde wind even naar buiten voor een plasje. Terwijl we buiten waren kwam de bevalling goed op gang. Om 11.16 uur werd het eerste pupke geboren.

Diantha had een heel onrustige nacht, haar buik zit haar echt in de weg. We wachten af wanneer de bevalling echt op gang gaat komen.

Zaterdag 8 februari 2020, stilte voor de storm, Diantha is rustig de nacht door gekomen. Ze heeft het wel zwaar, dat is aan de ademhaling te horen. De meeste tijd gaat met slapen voorbij om kracht op te doen. Zo kan ze goed uitgerust aan de bevalling kan beginnen.

Vrijdag 7 februari 2020, Diantha trekt haar nu echt terug in de wieg en slaapt steeds, het vooruit slapen. Het duurt nu vast niet lang meer. We wachten met spanning af. De laatste dagen zijn wel zwaar, maar ze geniet van de massage van haar buikje, heerlijk vindt ze dat. Haar buikje wordt dan helemaal zacht en zijn de pupkes te aaien. Zij gaan dan heel dicht tegen de huid aan liggen.

Zondag 2 februari 2020, vandaag Diantha's vachtje heerlijk verzorgd, ze liet zich heerlijk verwennen. Op tijd wat lekkers en haar buikje lekker masseren en aaien. De pupkes bewogen als Diantha zich helemaal ontspande. Kleine bobbeltjes waren er te zien en te voelen op haar buikje, zo leuk! Ook hebben we een test-livestream gemaakt, alles is er klaar voor.

Vrijdag 31 januari 2020, nog een dag of zeven. We zijn toch zo benieuwd. Diantha maakt het verder heel goed en slaapt veel. Ook gaan we dit weekend de webcam weer klaarmaken zodat de bevalling te volgen is.

Dinsdag 28 januari 2020, Diantha groeit en groeit. Het bewegen in haar buikje is als ze ontspannen is zichtbaar, zo mooi! Het aftellen begint, het wordt voor haar ook al flink zwaar. Het duurt ook niet zo lang meer, nog ongeveer twaalf dagen. Vanmiddag gaan we haar plekje in de kamer klaarmaken, de wieg.

Vrijdag 10 januari 2020, vandaag zijn we nog een keer naar dierenarts J. de Boer van 'Dierenartspraktijk Damwâld' geweest voor een echo. Er was nu meer te zien, de kleine vruchtjes liggen bovenin op het plaatje. We hebben er zes kunnen zien.

De echo wees uit dat Diantha zwanger is, de pupkes worden omstreeks 8 februari 2020 verwacht. In het weekend zetten we de informatie over het aanstaande nestje online.

Maandag 6 januari 2020, er is een echo gemaakt, Diantha is zwanger!

Diantha              Berry

 Zaterdag 7 december 2019

 

Zondag 8 december 2019, Vanmiddag is Diantha weer gedekt door Berry, ook nu weer een hele mooie dekking. Nu is het afwachten, spannend! Zodra er een echo gemaakt kan worden om te kijken of Diantha zwanger is gaan we verder met het dagboekje. We zetten dan ook alle gegevens, gezondheidsuitslagen en dit dagboekje online. Ook gaan we van Diantha nieuwe foto's maken want wat is ze mooi! Van Berry hebben we vorig jaar leuke foto's gemaakt, de aanstaande vader, wat een fotomodel!

  De te verwachten kleuren zijn   zwart en donker black and tan.

Zaterdag 7 december 2019, Vanmorgen om 11.00 uur met Diantha te progesteron prikken en weer verraste ze ons, het progesteron is door gestegen naar 11.55 ng/ml, we kregen het advies om vandaag nog te gaan dekken. Doordat Diantha en Berry elkaar kennen was het en hele mooie dekking, wat waren ze lief voor elkaar. Morgenmiddag mogen ze nog een keer. 

Donderdag 5 december hebben we een nieuwe ECVO test gedaan en een gezondheidstest, Diantha is er helemaal klaar voor. Ook hebben we weer progesteron laten prikken om te kijken hoe ver Diantha is. Het is iets verhoogt ten opzichte van gisteren, nu is de waarde 1.64 ng/ml advies is zaterdag weer prikken.  

Woensdag 4 december 2019, progesteron 1.10 ng/ml.

Vrijdag 29 november 2019, Diantha verrast ons, eerder dan verwacht is ze loops geworden. Vandaag haar eerste dag. We hebben met Diantha een bezoekje aan Berry en familie Hijlkema gebracht voor overleg. Het is de bedoeling dat Diantha en Berry de ouders worden van, naar wij hopen, het aanstaande nestje pupkes. 

 

Copyright © 2019 engelse-cockers.nl All Rights Reserved.
Design by Joomla 1.6 templates